Akü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli | Akü Seçimi Nasıl Yapılır?

Akü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli | Akü Seçimi Nasıl Yapılır?

“Akü alırken nelere dikkat edilmeli?” sorusunu birkaç ana başlık olarak sıralamak mümkündür. Öncelikle aldığınız eski akü ile ne kadar benzer karakterde bir yeni akü alırsanız bu sizin için o kadar avantajlı olacaktır. Ayrıca aracınızın tüketimi için yeterli kapasitede bir akü almanız gereklidir. Akünün boyutları, özellikle akünün üretim yılı ve garantisi de akü alırken en çok dikkat etmeniz gereken diğer hususlardır. Bu kriterlere dikkat ederek uygun bir akü seçmeniz halinde hiçbir sorun yaşamazsınız.

Akü alırken dikkat edilmesi gereken bir çok önemli husus vardır. Bunların başında aracınıza uygun aküyü seçmektir. Akü seçimi yapmak için önce aracınıza takılı olan aküye bakarak başlayabilirsiniz. Aracınızın üstünde 60 Amper bir akü akü varsa 60 amper akü ile değiştirebilirsiniz. 60 amper yerine 72 amper takılır mı? sorusuda oldukça merak edilen konular arasındadır. 60 Amper akü yerine 72 amper akü Takılır mı? makalemizden detaylı bilgi alabilirsiniz. Eğer aracınız start-stop özelliği varsa Efb veya Agm akü seçmeniz gerekmektedir. Aracınızın aküsünün değerleri akünüzün üstünde yazmaktadır.

İçindekiler

Hangi Aküyü Almalıyım?hangi-aku-alinir

Aracınıza uygun aküyü belirledikten sonra Yerli veya yabancı akü markaları tercih edebilirsiniz. Yerli markalarda, Mutlu Akü, İnci Akü ve Yiğit Akü ithal Akülerde Varta Akü’yü tercih edebilirsiniz. Tamamen bütçenize göre size kalmış bir konudur. Kaliteli ve uzun ömürlü bir akü seçimi yapmak istiyorsanız Varta Akü’yü tavsiye ederiz. FG Akü, Varta Akü’nün resmi bayiliğini yapmaktadır güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

Akü Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim

Akü Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim sorusunun bir çok cevapları vardır, ilk akla gelen akünün kapasite ve değerlidir. Kapasite toplam güç (Ah),marş gücü (A)de anlık güç anlamına gelir.Örneğin;59 Ah 420 A yazıyorsa bu rakamların anlamı, 50 amper saatlik kapasiteye sahip olduğunu 420 amperlik marş gücü olduğunu ifade eder.

Akü seçerken araca kapasite ve marş gücüne uygun akü seçmeliyiz. Eğer daha yüksek değerde akü seçersek kısa vadede sorun oluşturmasa da orta ve uzun vadede problemler yaşanacaktır

Akünün üzerindeki bazı kısaltmalara da dikkat etmeliyiz.EN :Avrupa ,DIN: Alman,JIS: japon standartlarını temsil eden kısaltmalıdır.

Akü Seçimi Nasıl Yapılır?

Akü Seçimi Nasıl Yapılır nereden başlamalıyım diyorsanız listemize göz atmanızda fayda var.

  • Aracınıza uygun aküyü belirleyin (Aracınızın aküsü kaç amper).
  • Almak istediğiniz akü markasını belirleyin.
  • Akü fiyatları konusunda araştırma yapın.
  • Güvenilir bir firmadan alışveriş yapın (Merdiven altı aküleri alırsanız aküden kaynaklı problem yaşadığınızda muhatap bulamazsınız) .
  • Aldığınız akünün üretim tarihe bakın (Üretim tarihi en fazla 9 ay öncesinin olması gerekir).
  • Garanti akü alın tarihi geçmiş spot sahte akü kullanmayın.

FG Akü güvencesiyle istediğiniz aküyü istediğiniz zaman İstanbul’un her noktasına 7/24 isteyebilir, peşin fiyatına taksitli seçeneklerden yararlanabilirsiniz.

TIKLA ARA