Oto Akü Ömrü

Oto Akü Ömrü

Akülerin ömrü yaptıkları marş sayısı ve kullanım koşullarıyla orantılıdır. Sık kullanılan araçlarda çevrim sayısının fazlalığından akünün ömrü azalacaktır. Oto Akü Ömrü etkileyen diğer bir faktör ise hava koşullarıdır. Yüksek ortam sıcaklığı ve yoğun çevrim kullanımı akü iç yapısının deforme olmasını hızlandırdığından akünün azalmasına sebep olur. Akülerin kullanım yerlerine göre üretilmesinin sebebi budur.

Oto Akü Ömrü Ne Kadardır?

Oto akülerde ömür beklentisi ortalama 3-5 yıl iken ticari araçlarda ortalama 2 yıldır.

İçindekiler

Akü Ömrü Bittiğini Nasıl Anlarız

Akünün Bittiğini Nasıl Anlarız? Oto akü ömrü tıpkı şarj ile çalışan cihazlarda olduğu gibi akülerde de şarj sorunları görülmesinde veya diğer tutuklukların gözlemlenmesinde saklıdır. Mesela akü şarjının sürekli olarak çok çabuk bitmesi, dolması gerektiği kadar şarj edildiği halde şarj yemesi, akü şişmesi, akü kokması, akünün şarj durumu iyi olduğu halde araca güç iletiminin zayıf olması gibi durumlar akü ömrünün bitmek üzere olduğuna işarettir.

Marşa bastığınız halde,  araba içindeki hiçbir elektrik aksamı çalışmıyorsa akü bitmiştir. Gerçi günümüzde çoğu araba akü göstergesine sahip. Gösterge yanmaya başladığında, en kısa zamanda akünüzü, uzmanına göstermeniz gerekir. Bazen bu gösterge,  hava koşullarıyla alakalı olabiliyorken bazen de ihmal etmemeniz gereken akü değiştirme zamanını gösteriyor olabilir.

Akü 2 Senede Biter Mi

Oto Akü 2 senede biter mi? Bitebilir lakin büyük ihtimalle o aküde bir sorun vardır. Çünkü ortalama akü ömründen çok az bir sürede bitmiş demektir. Önlem olarak akünün gerekli bakımının ve kontrollerinin yapılmasında büyük yarar vardır.

Akü bitik olduğu nasıl anlaşılır merak ediyorsanız sizinle bazı tüyolar paylaşmak isteriz. “Akü” denilen cihazın tam adı “akümülatör”dür. Akü, bu ismin kısaltılmış halidir ve artık Türkçe’ye yerleşmiş bir isimdir. Bir akü, içeriğinde aynı zamanda pillerde de bulunan kimyasallar olan bir elektrik üretecidir. Bir nevi çok güçlü bir pildir. Kısacası elektro kimyasal bir cihazdır. Aküyü pil özelliği sebebiyle bir cep telefonu bataryası gibi düşünebilirsiniz. Yani aracın aküsü bitmeye başladığı zaman verdiği tepkiler ile şarjı azalan bir cep telefonunun verdiği tepkiler birbirine benzer olacaktır. Bunun neticesi olarak marşın yavaş basması veya hiç basmaması, kırmızı akü ışığı yanması marş basarken gösterge ışıklarının bir an gidip gelmesi, farların zayıf yanması, bir an gidip gelmesi veya uzun süre boyunca yanmaması ve bunlara benzer aracın elektrik aksamı ile alakalı başka herhangi bir sorun bizlere o aracın aküsünün bitmiş olduğunu gösterir.